Sådan sikrer du bedst din bolig med en tyverialarm

I Danmark går man meget op i privatlivets fred, en ting der desværre alt for ofte ses overskredet af indbrud, hvor tyve indtager ens hjem når man ikke er hjemme og tager alt, hvad man ejer af værdi. Derudover kommer der et psykologisk aspekt over disse rædselsfulde oplevelser, da mange efter et indbrud ikke vil føle sig trygge og sikre i deres eget hjem længe efter indbruddet har fundet sted. For at undgå disse tanker og følelser kan man sikre sin bolig med en tyverialarm, men også andre må tricks, der kan få selv den mest erfarne indbrudstyv til at tænke sig om og afbryde deres kriminelle handling mod ens hjem. Der findes mange forskellige variationer af tyverialarmer på markedet, derfor bør man vurdere hvilken, der passer bedst til ens behov og ønske om sikkerhed i hjemmet. Er man i tvivl om en tyverialarm kan man søge informationer på nettet.

Vælg den bedste tyverialarm efter behov

Der findes efterhånden så mange muligheder, når ens hjem skal beskyttes mod fremmede uinviterede gæster. Der findes tyverialarmer med bevægelsessensorer, der ikke alene vil tilkalde forstærkning, hvis sikkerheden brydes, men som også vil aktivere lyskilder, så tyven blændes og vil skræmmes væk bare han eller hun nærmer sig husets yderside. Ønsker man ikke alene at sikre ens eget hus, men også fremtidige ofre for tyvens hånd kan man installere en tyverialarm, der også har kamerafunktioner, således at man kan fange tyvens ansigt på optagelser eller billeder, der kan sendes til politiet efterfølgende, så man har en større chance for at fange vedkommende og muligvis også kunne generhverve sig nogle af de ting, der blev stjålet under indbruddet, men som tyven endnu ikke har nået at sælge videre. De mange former for tyverialarmer på markedet kan gøre det svært selv at vælge, hvilken type der passer bedst til ens behov.

Ting man selv kan gøre foruden en tyverialarm

At få en tyverialarm er naturligvis første skridt på at føle sig mere tryg og højne sikkerheden omkring ens personlige ejendele. Når man først har valgt og fået installeret ens nye tyverialarm kan man dog selv gøre nogle ting i og omkring ens hjem, der gør det besværligt for en kommende indbrudstyv, hvis denne skulle ignorere ens alarmsystem. Nogle af de ting man kan gøre er naturligvis at sørge for at husets omgrænsende hække er trimmede, da disse yder en beskyttelse til tyven og giver ham eller hende arbejdsro. Derudover kan man udskifte vinduesstifter med envejskruer.

Det gælder om at gøre huset så uindbydende som overhovedet muligt, således at tyven simpelthen vælger at give op på forhånd, sørg derfor altid for at alle vinduer og døre er lukkede og låset, og at dette er tydeligt, således at en tyv skal vurdere om hans koben er nok til at få adgang til huset. Læg derudover aldrig ekstra nøgler til huset under potteplanter i forhaven, dette er første sted tyvene kigger, lås disse væk i en nøgleboks med en talkode, der kun udleveres til familiemedlemmer eller nære venner i ferieperioder, hvor planterne skal vandes og postkassen tømmes.

Nabohjælp kan være en god tyverialarm

Skal man på ferie eller blot være væk en weekend kan man ofte føle sig usikker på, om man nu huskede at låse døren til garagen eller at lukke vinduet på badeværelset. Disse er blot enkle eksempler på, hvor god nabohjælp kan være i forbindelse med tyveri. Ens naboer kender utvivlsomt ens vaner og venner, der jævnligt kommer på matriklen, nabohjælp er en god tyverialarm, da disse kan alarmere politiet hvis mystiske personer opholder sig på eller nær ens hjem over en periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *