Pandekager kan spises i forbindelse med alle anledninger

Man kan tilberede pandekager på mange forskellige slags måder. Dertil kan pandekager serveres med forskellige lækkerier som f.eks. sukker og syltetøj.

Pandekager til den søde tand

Når man hører ordet pandekager, så kommer mange helt automatisk til at tænke på tegneseriefiguren Rasmus Klump. I tegneserien laver Rasmus Klumps mor altid et helt tårn af pandekager, til når Rasmus Klump og hans venner kommer hjem fra et eventyr. Derfor søger folk tit efter Rasmus Klump Pandekager. Man kan lave pandekager på mange forskellige slags måder – både i forhold til almindelige pandekager men også i forhold til sunde alternativer. Det er meget forskelligt hvad man spiser til pandekagerne – nogen bruger syltetøj, sukker og flormelis imens andre bruger is eller nutella.

Værd at vide om pandekager:

Den helt traditionelle pandekager bliver lavet med ingredienserne hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt, mælk, æg og smør til stegningen. Pandekager kan hurtigt blive piftet op med noget lækkert tilbehør som friske bær eller sirup indeni pandekagerne. Man kan også lave nogle sundere udgaver af de traditionelle pandekager. Man kan skrue ned for mængden af hvedemel og bruge havregryn i stedet. Man kan også stege pandekagerne i kokosolie i stedet for smør eller margarine. Nogle vælger, at tilsætte en ekstra ingrediens så som banan, så pandekagerne får noget mere smag. Pandekager kan både serveres som dessert eller i forbindelse med brunch.

Hvis man går op i sin kost og gerne vil have pandekager, så kan man heldigvis finde sunde alternativer. Proteinpandekager er noget, som mange sundhedseksperter anbefaler, hvis man vil have noget lækkert på den sunde måde. Der er mange fordele ved proteinpandekager. De indeholder bl.a. et højt indhold af protein, som er vigtigt for at få større muskler. Proteinpandekager er også en god løsning, hvis man har brug for et mellemmåltid i løbet af dagen.

Pandekagens historie:

Der findes forskellige versioner af hvordan pandekagen blev opfundet. Den ene version er, at pandekagerne har eksisteret i mere end 500 år. Pandekagen er blevet sporet tilbage til 1490. Ifølge myten  søgte en hertug ly hos en brændehuggerfamilie på grund af stormvejr. Datteren ville servere noget lækkert til hertugen og fandt på, at bage fladbrød helt tynde og folde dem, hvori hun lagde forskellige lækkerier. Den anden version handler om, at danskerne skulle spise de madvarer, som der var i spisekammeret inden faste. På daværende tidspunkt skulle danskerne faste i 40 dage op til påske, og derfor skulle spisekammeret ryddes inden fasten begyndte. I spisekammeret skulle både æg, mælk og smør spises og danskerne fandt på, at blande disse ingredienser med mel, hvorpå pandekagen opstod. Uanset hvordan pandekagen er blevet til, så er der mange som holder af delikatessen. Pandekager kan laves på mange forskellige måder og ingredienserne kan tilpasses enhvers smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *